Prajitura cu anason

de papabundetot in Prajituri, 24 Noi 2013 | 7122 vizualizari

 

M-am trezit de dimineata cu gandul la o prajitura buna,nu stiam cu ce va fi stiam doar ca vreau sa fac ceva deosebit.Am dat chiar si o tura prin blogurile a doua prietene Merisor si Mariana Robescu si…se pare ca a avut efect caci imediat mi-a sclipit :) o idee de prajitura cu arome de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 6 galbenusuri
  • 1 lamaie (coaja si zeama)
  • Caise din compot
  • 1 lingurita anason
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 2 lingurite mac
  • 8 linguri zahar
  • 350 ml iaurt 0% grasimi
  • 6 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu anason:

Blatul: Am pus intr-un castron galbenusurile,zaharul,anasonul,cuisoarele,coaja si zeama de lamaie si am amestcat bine pana cand zahrul s-a topit complet.Am adaugat apoi uleiul,iaurtul,faina si am amestecat din nou.La sfarsit cand tot aluatul a fost complet omogenizat am adaugat macul,am amestecat si apoi am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat pentru 10 minute la cuptor.

Am scos apoi tava,am pus peste aluat caisele taiate in sferturi si am introdus din nou la cuptor pentru inca 5-7 minute.Intre timp am batut bine albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit,am adaugat apoi si zaharul si am continuat sa bat cu mixerul pana cand zaharul s-a topit complet.

Am asezat bezeaua peste prajitura si am dat iarasi la cuptor pana cand bezeaua a prins o culoare frumoasa aurie.Am scos prajitura din cuptor,am presarat peste ea scortisoara si am lasat-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.A iesit o prajitura pufoasa si extrem de aromata care mi-a amintit de Craciunul care se apropie.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu anason" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu iaurt si mere